UYARI

UYARI
Türk Ceza Kanununun 226. maddesi uyarınca 18 yaşından küçüklerin bu siteyi gezmeleri Yasaktır. 18 yaşından küçük iseniz derhal siteyi terkedin 18 yaşından küçük olan kişilerin bu siteye girmesini önlemek için, internet ortamında veya bilgisayar satış mağazalarında satışı gerçekleşen “AİLE KORUMA PROGRAMI” satın alabilir ve bilgisayarınıza bu programı kurarak, sitemize girişi engelleyebilirsiniz.

Cinsel Organ Temizliği

Cinsel Organ Temizliği 

 

 

 

 

 


Cinsellikle birlikte vajina mikroplara ve bakterilere açık oluyor, cinsel yolla geçen hastalıklar gündeme geliyor. Cinsel organların hijyenini sağlamada her yaş dönemi için farklı önlemler almak gerek.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Teksen Çamlıbel, kadınlara çocuk yaştan itibaren cinsel bölgenin temizliği'yle ilgili eğitim verilmesi gerektiğini söylüyor. İdrar yolları ve anüs cinsel organlara yakın olduğu için vajina mikroplara açık. Bu yüzden de temizliğin önemi büyük.

Cinsel Organ TemizliğiOKULA GİTMEDEN ÖĞRETİNKız çocukları okula başladıklarında cinsel bölgelerinin temizliğini öğrenmiş olmalılar. Öncelikle temizliğin önden arkaya doğru ve suyla yapılması gerektiği öğretilmeli. Bölge yıkandıktan sonra mutlaka kurutulması da kazandırılacak alışkanlıklar arasında. Makattan öne doğru temizlik, anüs çevresinde yerleşen mikropların idrar yolu ve vajinaya taşınmasına ve ciddi enfeksiyonlara neden olabilir. İdrar yolu iltihabı da aynı şekilde gelişebilir.

ADET DÖNEMİNDE PEDLER SIK DEĞİŞTİRİLMELİ

Henüz cinsel ilişkisi olmayanlar adet döneminde genellikle hijyenik bağları yani pedleri tercih ediyor. Pedler mümkün olduğunca sık değiştirilmeli. Ped, alerji veya tahrişe sebep oluyorsa doktora danışılmalı ve başka bir markanın ürünü denenmeli. Her ped değiştirmede dış dudakların suyla yıkanıp kurutulmasında yarar var. Cinsel ilişkiye henüz girmemiş kız çocuklarında bazen vajinal akıntılar olabilir. Bunlar genellikle hormonal akıntılardır ve tehlikeli değiller. Cinsel hayatı başlamayanlarda vajinal enfeksiyon olmaz. Bu yüzden, akıntıyı iltihapla karıştırmamak gerekir. Çocuklarda yoğun antibiyotik kullanımı ve o bölgenin sıcak ve havasız kalması durumunda mantar iltihabı görülebilir. Ped yerine tampon kullanıyorsanız yabancı maddeli olmayanları tercih edin ve bir tamponu dört saatten uzun kullanmayın. Geceleri tercihen ped kullanın.

CİNSELLİĞİN BAŞLAMASI MİLATCinselliğin başlamasıyla birlikte vajina değişik mikroplarla tanışır ve bunların bir kısmı yerleşerek iltihaplanma yapar. Dolayısıyla cinsel hayat başladığında yapılacak ilk şey, cinsel hastalıklardan korunmayı öğrenmek. Prezervatif cinsel hastalıkla mücadelenin en etkili yöntemi. Bunun dışında, cinsel ilişki esnasında çok fazla kokulu, tahriş eden jeller ve kremler kullanılmamalı. Vajinada bir kayganlık gerekiyorsa antialerjik, su bazlı jeller tercih edilmeli. Kadınlarda cinsel bölge çok kıvrımlı olduğu için kıvrımlar arasında rahatlıkla cilt döküntüleri, ter birikintileri kalabilir. Bunlar zamanla kokuya ve tahrişe yol açar. Vajinal bölgenin en iyi temizlenme yöntemi, bildiğimiz musluk suyu ve çok kokulu- ilaçlı olmayan basit sabunlarla dışarıdan yıkamak. Sonra durulamak ve çok iyi kurulamak.

VAJİNANIN İÇİNİ SÜREKLİ YIKAMAYINBazı kadınlarda görülen vajinanın içini devamlı yıkama alışkanlığı zararlı. Çünkü vajinanın içinde koruyucu bakteriler var. Bunların suyla yok edilmesi halinde vajina kendini koruyamaz ve daha sık iltihaplanabilir. Vajina içi temizliği, çok özel durumlarda doktor tavsiyesiyle yapılmalı. Genital bölgedeki tüyleri ağda ve jiletle temizlerken, ciltteki staphylococcus mikrobu kıl köklerine girebilir. Bu, ciddi kıl kökü iltihapları ve apse yapabilir. Tedavisi için cerrahi müdahalelere başvurmak gerekebilir. Dolayısıyla bu tarz sorunu olanlar hemen bir kadın doğum uzmanına başvurmalı ve ağda ve jilet yerine sadece makas kullanmayı tercih etmeli.

TUVALETTEN MİKROP KAPMA EFSANESİAlafranga tuvalet kapağından kadının cildine veya vajinasına mikrop bulaşmaz. Yine de tuvalet kapağının mutlaka tuvalet kağıdıyla silinip temizlenmesi ve sonra oturulması öneriliyor. Oturmadan önce de sifon çekilmeli.

Cinsel bölgenin temiz tutulmasının altın kuralları

Vajinanın içi sürekli temizlenmemeli.

Bacak arası ve dudakları da içeren kısım daima kuru ve temiz olmalı.

Temizlikte değişik kokulu sabunlar, kremler vs. kullanmamalı. Su ve sabun içermeyen temizlik ürünleri tercih edilmeli. Bölge çok iyi kurutulmalı.

Pedler alerji ve tahriş yaparsa başka bir marka denenmeli.

Yaz aylarında özellikledenizden ve havuzdan çıktıktan sonra duş alınmalı.

Bu bölgedeki kokudan rahatsız olanlar vajinanın dıştan temiz kokmasınısağlayan bazı ıslak mendiller ve deodorant parfümler kullanabilir. Yalnız bunları kullanırken maddelere karşı alerjiniz olmadığından emin olun.

Adet görmek hastalık değildir
Genellikle kadınlarımızda adet günlerinin bir hastalık hali olarak kabul edildiğini biliriz. Hatta kadının bugünlerde kendini pis, kirli, dokunulmaz hissettiği de bir gerçektir. Bu tamamen yanlış bir düşüncedir. Aksine kadının düzenli ve dengeli adet görmesi sağlıklı olduğunu gösterir. Ancak aşırı kanamaya neden olmamak için bu günlerde kadının kendini ağır işlerde yormaması gerekir. Bugünlerde kadının yıkanmasında hiçbir sakınca yoktur. Aksine ne kadar temizliğine özen gösterirse o kadar iyidir. Adet kanının pis olduğu düşüncesi de çok yanlıştır. Bu çok normal bir kandır. Rahim içini kaplayan mukozayla birlikte akıp gitmesi de doğaldır. Ancak temizlik açısından adet döneminde kadının sık sık pet değiştirmesi, tampon kullanıyorsa bunu uzun süre içerde tutmaması gerekir.
HİJYEN BİLGİMİZ AZ
Kadınlar ‘‘genital hijyen’’ açısından yeterli bilgiye sahip değiller. Temizliklerine dikkat etmiyorlar. Özellikle ádet dönemlerinde Türkiye'deki kadınların yaklaşık 3'te 2'si bez, havlu, kağıt gibi hiyenik olmayan malzeme kullanıyor. Bunlar ne kadar yıkanırsa yıkansın tekrar kullanımları enfeksiyon riskini artıyor. Hijyenik petler öneriliyor.
VAJEN YIKAMA
Bazı kadınlarda ‘‘vajen yıkama’’ alışkanlığı var. Adet dönemi sonrası, ilişki öncesi ve sonrası vajen yıkama enfeksiyon açısından son derece riskli. Hatta bazı kadınlarda kısırlık nedeni bile olabiliyor.


Kaynak:
 http://www.kadinlaricin.net

***********************************************************

Vajina temizliği nasıl yapılır?

Kadınlarda cinsel bölge temizliği çok önemli. Cinsel ilişkiden sonra vajina nasıl temizlenir? Cinsel ilişki sonrası sabunla vajina içini yıkamak doğru mu? Vajina temizliğ hakkında bilinmesi gerekenler


12
Vajina temizliği nasıl yapılır?
Cinsel ilişki sonrasında vajina içini yıkamak çoğu kadının başvurduğu bir yöntem. Vajina temizliğinde sabun ya da kozmetik ürün kullanmak da öyle... Peki, vajina içini yıkamak ne kadar doğru? Vajina sabunla yıkanabilir mi? Vajinayı temizlemek gerekli mi? Vajinal duş aslında vajinal enfeksiyonlara mı ortam hazırlıyor? Tüm bu soruları Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Kağan Kocatepe yanıtlıyor.

Cinsel ilişkiden sonra vajina nasıl temizlenmeli?


Cinsel ilişki sonrası vajinal duş alımı iki nedenle yapılıyor: Birincisi, spermleri yıkayarak uzaklaştırıp, gebelikten korunmak. İkincisi, karşı taraftan bir şey bulaşma ihtimali varsa bunu bertaraf etmek. Ancak, her ikisini de vajinal duşla başarmak mümkün değil.
Çünkü spermler çok hareketli hücreler olduğu için zaten ilişki anında yollarına girerler. Vajinal duşla hamile kalma olasılığını ancak 10’dan 9’a düşürebilirsiniz; daha fazlası mümkün değildir.

Vajinayı suyla yıkamak, enfeksiyon yapan bakteriler, virüsler veya mantarların giderilmesini sağlamaz. Temizlik açısından hiçbir anlamı olmadığı gibi ayrıca zararlı da olabilir vajinal duş. Dolayısıyla vajina içinin yıkanmasını hiçbir şekilde önermiyoruz.

Vajina sabunla yıkanabilir mi?


Vajina sabunla yıkanmamalıdır. Çünkü vajinanın içinde asidik bir ortam vardır ve sabunun o asidik ortamı bozma ihtimali çok yüksektir. Ancak, dış genital bölge yıkanabilir.

Vajinayı sabunla yıkamak, yanma hissine neden olabileceği gibi bu bölgedeki iyi huylu bakterilerin ve vücut savunma elemanlarının yok olmasına neden olabilir. Bu da ciddi enfeksiyonlara yol açar. Vajina için üretilen temizleme sıvıları sadece dış genital bölge için üretilmiştir.

Vajinayı temizlemek gerekir mi?


Normalde vücudun dışarıya bakan her bölgesinin kendini temizleme mekanizması vardır. Dolayısıyla vajinanın da kendine özgü temizleme mekanizması bulunur. Vajina içinde sürekli olarak bulunan salgı, içerisinde bakterileri öldürmeye yönelik lökositleri ve bazı iyi huylu bakterileri içerir. Bu sayede vajina hiçbir şey yapılmasa da temiz kalacak bir ortamdır. Temizlemeye yönelik uygunsuz bir şeyler yapılırsa, bu durum vajinanın aleyhine işleyebilir. Vajinanın içi, ekstradan bir enfeksiyon durumu söz konusu değilse temizlenmesi gereken bir organ değildir.

Vajina temizliğinde kozmetik ürün kullanmak doğru mu?


Kozmetik ürünlerin içinde birçok kimyasal madde bulunur. Bundan herhangi birine karşı alerjik bir durum söz konusu olursa, “vajinit” denilen çok ciddi vajina enfeksiyonları veya iltihapları oluşabilir. Vajinanın doğal bir bariyeri vardır ve oradaki doğal bakteri ortamı kötü huylu bakterileri uzaklaştırmak için çalışır. Vajinada kozmetik ürün kullanılırsa ve o doğal bakteri ortamı bozulursa enfeksiyonlar meydana gelir. Dolayısıyla, kozmetik ürünleri direkt olarak vajinanın içine uygulamayı önermiyoruz.

Vajinanın temiz olduğu nasıl anlaşılır?


Cinsel yaşamı olmayan bir kadının, henüz bekaret zarı varsa, vajinal hijyen konusunu dert etmesine gerek yoktur. Ancak, cinsel yaşam başladıktan sonra kadınlar, kendi kendilerine vajinalarının hijyenik durumunu test etmek isterlerse, vajinal salgının kokusuna, miktarında artış olup olmadığına ve rengine bakabilirler. Bazen normalde koku yokken, ilişki sonrasında ortaya kötü bir koku çıkabilir. Bu, enfeksiyonel bir durum söz konusu olduğunun işaretidir. “Bakteriyel vajinoz” denilen özel bir bakteri türü söz konusu olabilir. Bunun tedavisi de çok kolaydır.

Vajinal hijyenden şüphelenen kadınlar, doktora başvururlarsa, yapılacak testler sonucunda eğer bir enfeksiyon tespit edilirse, tedaviyle vajina yeniden eski hijyenine kavuşacaktır.

Kaynak:
 http://www.pudra.com

***********************************************************

Genital hijyen nasıl sağlanmalı?

Op. Dr. Gökçen Erdoğan, kadınların özgüveni, kişisel sağlığı ve sağlıklı bir cinsel hayat sürdürebilmeleri için önemli olan genital bölge hijyeninin nasıl sağlanması gerektiğini açıklıyor.

32
Genital hijyen nasıl sağlanmalı?
"Genital hijyen, hem kadınların özgüveni, kişisel sağlığı, hem de sağlıklı bir cinsel hayat sürdürebilmeleri için önemlidir" diyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Gökçen Erdoğan, genital bölge tamizliği konusund Pudra.com okuyucularına şu açıklamalarda bulunuyor:

"Kadın genital sistemi, cinsel ilişki sırasında alınan mikroplarla sürekli 'savaş' halindedir. İç bölge onlar için vazgeçilmez bir yatak vazifesindedir. Fırsat buldukları takdirde ne yapıp ne edip oraya ulaşmak ve bu savaşı kazanmak isterler. Bunun yanında genital organların, kalın bağırsakla yakın komşulukta olmasından dolayı buradaki mikroplar için vajinadan (hazne) direkt bir giriş kapısı oluşur.

Aslında sadece bulundukları yerde oldukları, yer değişikliği yapmadıkları takdirde saygımız sonsuz olan mikroplar, direnç düşüklüğünde, temizliğe dikkat edilmediğinde ve aşağıda saydığım bazı durumlarda bizim alanımızda iltihap yapabilirler.

Genital sistemin idrar yolu ile yakın komşuluğu nedeniyle idrar borusu yoluyla idrar torbasına ve vajinaya da direkt bir geçiş sağlanabilir.

Her ay gerçekleşen adet kanaması döneminde, vücuttaki bazı değişikliklere bağlı olarak mikropların çoğalmasına uygun bir ortam oluşur ve bu nedenle kadınlarda enfeksiyonlar en sık adet döneminde ortaya çıkar.

Genital hijyen kuralları hakkında bilgi sahibi olmanız, hem genital sistem, hem de idrar yolu enfeksiyonlarından korunmanız açısından son derece önemlidir. Sağlıklı bir yaşam ve genital –cinsel hijyen için dikkat edilecek ve önlem alınacak bazı noktaları anlatmak isterim.

Her daim olduğu gibi buradaki hijyende de en önemli faktör direnç, yani bağışıklık sistemidir. Elinizden geldiğince vücudunuzu dinç, dinamik ve sağlıklı tutmak zorundasınız. Bunu yaparken de en önemlisi, stresten uzak, dingin bir hayattır ki ne derece yapabiliyoruz şüpheli.

ÖNDEN ARKAYA TEMİZLİK
Bizim için en önemlisidir. Tuvalet sonrası yapılan taharetlenme ya da temizlik, mutlaka önden arkaya yani vajinadan (hazne) makata doğru olmalıdır. Arkadan öne doğru yapılan temizlik sırasında makat çevresinde bulunan mikroplar hazneye doğru taşınabilir ve bu mikroplar makatta bir sorun yapmazken vajinada iltihaba neden olabilir.

VAJİNAL DUŞ YAPMAYIN
Biliyoruz temizlik çok önemli, ama bilinenin aksine vajina içini basınçlı su ile yıkamak doğru bir davranış değildir. Bu şekilde bir uygulama, vajina içerisinde bulunan mikropları ortadan kaldırır. Bu sayede o bölgenin asit-baz dengesini değiştirir, bu denge son derece hassas olup, ufak oynamalar bile bazı mikropların artmasına, gereğinden fazla çoğalmasına ve iltihap yaratmasına sebep olabilir. Haznede var olan iltihabın rahim içi ve tüplere doğru ilerlemesine neden olur ki, bazen böyle durumda kadınları hastaneye dahi yatırabiliyoruz.

O BÖLGENİN KURU TUTULMASI ÖNEMLİ
Genital bölgenin nemli kalması, başta mantar olmak üzere çeşitli iltihapların oluşmasına zemin hazırlar. Cinsel bölgenin temizliğinde özellikle bu amaçla üretilmiş belirsiz ürünler tercih edilmemelidir. Vajina yalnız uygun bir şekilde su ile yıkanmalı, sonra temiz bir peçete ile kurulanmalıdır. Bu bölgenin en güzel ve başarılı temizliği su ile olur, bunu unutmayın!

DAR GİYSİLERDEN KAÇINILMALIDIR
Taytlar, dar pantolonlar, sıkı kumaşlar özellikle kadınların şık olmak için tercih ettiği kıyafetlerdir. Tamam kabul ediyoruz, ama bu tür giysiler genital hijyen açısından sakıncalıdır. Uzun süre dar bir kıyafetin giyilmesi genital bölgedeki nem oranının artmasına dolayısıyla yaş olmasına, haznenin asit-baz dengesinin bozulmasına neden olacağı için tercih edilmemeli ya da kısa süreli tercih edilmelidir.

İÇ ÇAMAŞIRLAR PAMUKLU TERCİH EDİLMEDİR
Biliyorum güzel ve seksi çamaşırlar hep sentetik ve böyle iç çamaşırları da kadın iç giyiminin vazgeçilmezlerinden. Ama bu tür iç çamaşırları hava dolaşımını engellediğinden ve nemi emmediklerinden, vajinal iltihap ya da mantara zemin hazırlar. İç giyim ürünlerinden özellikle külotunuzun ağ kısmı mümkün olduğunca ütülenmelidir.

Genital bölge kuru ve temiz tutulmalı, iç çamaşırları günlük değiştirilmelidir. Mümkünse de penye ve ağ kısmı ütülenebilen bir çamaşır tercih edilmelidir.

TAHRİŞ EDİCİ KİMYASAL MADDELERDEN UZAK DURULMALIDIR
Günlük pedler, renkli tuvalet kağıtları, parfümler, kokulu kişisel hijyen ürünleri, bazı likit ve sabunlar, genital bölgenin düşmanlarıdır. Bu ürünler mümkün olduğunca kullanılmamalıdır. Kullanıldığı takdirde genital mantarlara zemin hazırlanır. Yine de vazgeçmem diyorsanız sizi takip eden hekiminiz, bu ürünlerden hangisini kullanabileceğinizi sizi değerlendirdikten sonra söyleyebilir.

ŞÜPHELİ İLİŞKİDE MUTLAKA PREZERVATİF KULLANILMALIDIR
Vajinal enfeksiyonların büyük bir kısmı, cinsel ilişki sırasında bulaşır. Bu hastalıklardan korunmanın tek ve en etkili yolu prezervatiftir. Cinsel yolla bulaşan hastalıklar açısından risk altında olan biriyle cinsel ilişkiye girdiğinizde partnerinizden prezervatif kullanmasını istemelisiniz. Tercih edin, söylemek mi, yoksa hasta olmak mı? Eğer bunu yaptıramıyorsanız kadın prezervatifi kullanabilirsiniz.

GENİTAL BÖLGENİN TEMİZLİĞİ
Ağda ve jilet, genital kılların giderilmesinde ülkemizde en çok tercih edilen yöntemlerdir. Fakat bu iki yöntem bazen kıl köklerinin iltihabına zemin hazırlayabilir, genital bölgenin daha kolay tahriş olmasına neden olur. Bu yüzden en hijyenik ve en tecrübeli ellerde yapılması tercihimizdir.

Genital bölge için makas kullanmak özellikle genital bölgeleri hassas, enfeksiyona ve tahrişe duyarlı kadınlarda daha sağlıklı bir yöntem olabilir, fakat ülkemizde çok tercih edilmez.

Bir diğer yöntem ise aslında kökten çözüm, epilasyondur. Eğer hekiminiz sizin için uygun görüyorsa yaptırın. Kullanılan lazer, sadece kıl ve kıl köküne işler; yani cilt ve cilt altına kadar ilerler. Daha içlere girip sizin organlarınıza zarar veremez. Son bilimsel veriler bu şekildedir. O nedenle eğer fırsatınız varsa tercih edebilirsiniz.

YETERLİ KAYGANLIK OLUŞMADAN CİNSEL İLİŞKİYE BAŞLANMAMALIDIR
Cinsel ilişki sırasında yeterli kayganlığın oluşmaması tahrişe neden olabilir. Tahriş eşittir iltihap. Bu yüzden tahrişi önlemek için doktor tavsiyesi ile kayganlaştırıcı jeller kullanabilirsiniz. Bu jeller özellikle ilişkiden 10 dakika önce kullanılır ve çok etkili olabilir.

İDRAR YAPMA İHTİYACI ERTELENMEMELİDİR
İdrar torbasında bulunan yerel mikroplar, idrar ihtiyacı ertelendiğinde iltihaba zemin hazırlar. İdrar yapılması bakterilerin idrarla birlikte vücuttan atılmasını sağlar. Cinsel ilişki sonrasında da idrar yapma ihtiyacı duyulursa ertelenmemelidir ki o bölgedeki mikroplar o bilgeye ya da genital bölgeye yerleşip orada konuşlanmasın ve iltihap yapmasın.

ADET DÖNEMİ VE GENİTAL BÖLGE TEMİZLİĞİNE DİKKAT EDİLMELİDİR
Adet dönemlerinde kadınlara, rahat davranmaları ya da hareket serbestliği sağlaması için kullanılan vajinal tamponların kullanımında, dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, tamponun iltihaplanmamasıdır. Bu yüzden gün içerisinde sık aralıklarla değiştirilmelidir. Vajinal tamponun kanla teması sırasında mikroplar hızla çoğalmaya başlar. Vajinal tamponların sık aralıklarla değiştirilmesi mikropların üremesine engel olur.

Tamponun uzun süre vajina içerisinde kalması iltihabın yanı sıra hastaneye yatacak ve hayatı tehdit edebilecek kadar önemli olan bir duruma zemin hazırlayabilir. Bu yüzden kullanılması gerekiyorsa çok dikkat edilerek uygulanmasını ve sık değiştirilmesini tercih ederiz.

Yumurtalık, rahim gibi iç kadınlık organları en sık adet kanaması döneminde iltihaplanır, bu açıdan risk altında olan kadınlar (daha önceden geçirilmiş iltihap, çok eşli evlilik veya eşin çok eşli olması) adet dönemlerinde cinsel ilişkiden kaçınmalıdır.

TUVALETTE ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER
Klozet kapağının üzerine serilen tek kullanımlık kağıtlardan yararlanmalısınız.
Tuvaletlerde karşılaşılan diğer bir sorun da tuvaletin içindeki kirli suyun sıçrayarak genital bölgeye temas etmesidir. Bunu önlemek için kirli suyun üzerini tuvalet kağıdıyla kaplayabilirsiniz ya da oturmadan mutlaka sifonu çekebilirsiniz.
Her kadın düzenli olarak jinekolojik muayeneden geçmeli, belirti ve bulgulara duyarlı olmalıdır. Hiçbir sorun olmasa dahi yıllık olarak jinekolojik muayene yaptırılmalıdır. Sizin için çok sıradan olan bir şikayet, biz hekimler için çok önemli ve dönüşü olmayan hastalık göstergesi olabilir, bu yüzden her daim erken tanı hayat kurtarır."

Op. Dr. Gökçen Erdoğan
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı
Kaynak:
 http://www.pudra.com

***********************************************************



***********************************************************

Genital bölge , Bikini bölgesi , tüyleri kılları ve alış estetiği
 
  Her şeyin temiz olanı , bakımlı olanı güzeldir , yalnız bakımlı olması demek sadece cinsel organın jilet yada bunun gibi bir şeyle temizlemek değildir . Hijyen önemlidir . Dinimize göre ise müstehcen bölgelerde kıl bulundurulması uygun değildir .
   Günümüzde yinede zevkli ve renkli insanlar bu bölgelerinde estetik tıraş şekilleri bulmuştur ve bazılarında gerçektende oldukça hoş durmaktadır . Vajinanın üst tarafında bırakılan çok uzun olmamak kaydıyla şekilli kıl tüy öbekleri bence hoş durmaktadır . Erkekler yüzlerinde şekil verirken kadınlarda bu konuda bu bölgelerini kullanabilmekteler dir . Bence çevrenizde gördüğünüz kadınların çoğu nasıl sexi iç çamaşırlarına ilgi duyuyorsa , bir çoğu da genital bölgenin , bikini bölgesinin estetiğine önem vermektedir . Bu önem gün geçtikçe insanların bakış açısı genişledikçe de artmaktadır düşüncesindeyim ... MasterAnt
Yaşa göre bayanlarda genital kıllanma , bikini bölgesi kıllanması , cinsel bölge kıllanması :
Yıllara göre kadınların bikini bölgesi , cinsel bölgesi , gental bölgesi :
Naturel ve estetik tüyleri alınmış cinsle bölge örnekleri , estetik genital bölge , bikini bölgesi tıraş stilleri
Genital bölge Temizliği : Temizlik te dikkat edilmesi gerekenler :
Vajina özellik olarak temizlik ve hijyeninin sağlanması bakımından özel bir önem gösterilmesi gereken bölgelerden bir tanesidir. Kadınlarda cinsel organ yani vajinal bölge temizliği denilince ilk akla genel şeylerden bir tanesi de vajina tüy temizliği, diğer adıyla vajina kıllarının traş edilmesi ve alınmasıdır. Özellikle kapalı, nemli ve mikropların üremesi için uygun bir ortama sahip olan vajina, tüylenmenin de etkisiyle mantar ve bakteri enfeksiyonlarının ortaya çıkma riskini bir hayli artırmaktadır. Bu nedenle hanımlara temel tavsiyemiz, vajina ve pubis (kasık bölgesi)bölgesindeki tüylenmenin fazla ara verilmeden peryodik bir biçimde temizlenmesi gerekmektedir.
Ergenlik dönemiyle birlikte kızlar ve erkeklerde üreme organlarında bazı değişiklikler olmaya başlar. Erkeklerin cinsel organlarında olan değişiklik büyüme ve gelişme tarzında olur. Ayrıca bu dönemde erkek üreme organlarının etrafında kıllanma başlamıştır. Önce kısa ve ince olan tüyler daha sonra kalınlaşmaya, sertleşmeye ve kıvrılmaya başlar. Erkeklerde cinsel organ etrafında olan kıllanmanın ardından koltuk altlarında, göğüste, yüzde bıyık ve sakal tarzında kıllanma da başlar. Kızlarda da dış üreme organlarında ve koltuk altlarında kıllanma başlar. Erkeklerdeki gibi önce kısa ve ince olan tüyler, daha sonra kalınlaşmaya, sertleşmeye ve kıvrılmaya başlarlar.
Bu dönemden itibaren vücut temizliğinde banyo yapma dışında üreme organ temizliğine özel olarak önem vermek gerekmektedir. Kıllı deride ter bezleri çok daha fazla sayıdadır. Bu nedenle terleme ve terleme sonrasında koku çok daha rahatsız edici olabilir. Bunun yanı sıra terlemeden dolayı kirlenme ve cildimizde mikropların yerleşmesi çok daha kolay olmaktadır. Mikroorganizmaların bu bölgelere yerleşmesi ile kaşıntı, kızarıklık, şişme, ağrı ve o bölgede ısı artışı gibi iltihabın belirtileri görülmeye başlar.
1. Adet Döneminde  Vajina ve Cinsel Organlarda Temizlik ve Bakım Nasıl Yapılmalıdır?
Kızlar yaklaşık on iki, on üç yaşlarına geldiklerinde, bir gün çamaşırlarında kan lekesi görürler. Genç kız bu kan lekesinin ne olduğunu bilmiyorsa korkabilir, endişelenerek telaşlanabilir. Bazen bilgisi olsa da utanabilir, çekinebilir. Hemen hemen bütün genç kızlar bu duygulardan bir kaçını beraber yaşarlar. Bu nedenle ergenlik belirtileri başlayan kız çocuklarına bu konuda önceden bilgi verilmelidir. Adet kanaması yaklaşık ayda bir defa vajinadan gelen bir kanamadır. Normalde 21-35 günde bir adet görme olabilir. Kanama süresi ise 3-7 gün arasında değişir. Adetin başlaması sırasında hafif bir karın ve kasık ağrısı, uyku hali, yorgunluk, halsizlik ve sinirlilik olabilir. İlk gün ağrı biraz daha fazla, kanama ise koyu renklidir. Daha sonra miktar giderek artar. Bir kaç gün içinde kanama azalır ve renginin açıldığı dikkat çeker.

Adet döneminde kadın üreme organ`larından rahmin iç duvarını kaplayan ince doku atılmakta olup, bu doku mikropların çok sevdiği bir ortam özelliğini taşımaktadır. Bu nedenle ayakta ya da başkaları tarafından kullanılmayan temiz bir taburede oturarak yıkanma önerilir.
Eğer sık olarak banyo yapma olanağı yoksa, adet döneminde dış üreme organlarının özel olarak temizlenmesi gerekmektedir, çünkü adet sırasında rahimden gelen kan kullanılan pet ile dış üreme organları arasında birikmektedir. Dış üreme organları derisi üzerinde biriken bu kan artıkları yine mikropların yerleşmesi ve üremesi için oldukça uygun bir ortam oluşturmaktadır. Cilt üzerinde doğal olarak bulunan mikroorganizmalar vardır. Cilt temizliğine dikkat edilmediği zaman bu mikroplar cildimize zarar verecek şekilde üremeye başlar. Bunun yanı sıra bu bölgede idrar yolu çıkışı bulunmaktadır ve bağırsakların çıkışına da yakındır. Bağırsaklardan atılan dışkı içinde çok sayıda mikrop vardır, tuvalet sonrası temizlik, dışkının ön tarafa bulaşmasını önlemek için önden arkaya doğru yapılır. Aksi halde (arkadan öne doğru) mikroplar kolaylıkla bu bölgeye bulaşabilir. Dış üreme organ`larına gelen bu mikroplar yalnızca burada yerleşmekle kalmaz, bu bölgeden içeriye doğru rahatlıkla giderek iç üreme organ`larında ve idrar yollarında da iltihap oluşmasına neden olabilirler.
Adet döneminde dış üreme organ`larının temizliğinin yanı sıra kullanılan pedlerin temizliğine de dikkat edilmesi gerekmektedir. Çamaşır içine konan kanı emmesi istenen malzemenin temiz olması gerekmektedir. Adet döneminde kullanılması için üretilen özel pedler bulunmaktadır. Pedler temiz olarak üretilmekte ve kullanım kolaylığı da bulunmaktadır. Külot içine yerleştirilen pette bulunan koruyucu tabaka emilen adet kanının çamaşıra geçmesini önlemektedir. Pedler bir defa kullanılmalı, kanama durumuna göre sık sık değiştirilmelidir (bir ped asla altı saatten uzun kullanılmamalıdır). Gece kullanımına veya kanamanın fazla olduğu durumlara yönelik özel pedler üretilmektedir. Pedlere mikrop bulaşmaması için kullanmadan önce açıkta taşınmamalı, özellikle dış üreme organlarına temas edecek yüzü asla kirletilmemelidir. Sadece taşıma değil, kullanım öncesi el temizliği de önemlidir. Ellerin önceden sabunlu su ile yıkanmış olması ve pedin dış üreme organ`larına temas edecek yüzünün olabildiğince ellenmemesine gayret edilmelidir. Pedler kullanım sonrası küçük torbalara konmalı ya da önerildiği şekilde katlanarak çöp kutusuna atılmalıdır. Pedler suda erimeyen malzemeden olduğu için tuvalete atılmamalı ve kapatılmadan açıkta bırakılmamalıdır.

Kaynak:
 http://www.farklirenklizevkli.com

***********************************************************


Kaynak:


***********************************************************


Kaynak:


***********************************************************

Kaynak:


***********************************************************


Kaynak:


***********************************************************


Kaynak:


***********************************************************


Kaynak:


***********************************************************

Kaynak:


***********************************************************


Kaynak:


***********************************************************


Kaynak:


***********************************************************


Kaynak:


***********************************************************

Kaynak:


***********************************************************


Kaynak:


***********************************************************


Kaynak:


***********************************************************


Kaynak:


***********************************************************

Kaynak:


***********************************************************


Kaynak:


***********************************************************


Kaynak:


***********************************************************


Kaynak:


***********************************************************

Kaynak:


***********************************************************


Kaynak:


***********************************************************


Kaynak:


***********************************************************


Kaynak:


***********************************************************

Kaynak:


***********************************************************


Kaynak:


***********************************************************

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder